La llevantada deixa Montserrat sense cremallera fins dissabte

Un despreniment de terra i roques des de l'aparcament del monestir malmet la via fèrria

04.11.2015 | 07:47

La llera d'un dels torrents que baixen per la muntanya de Montserrat, el de la Maçanera, va desa-parèixer literalment durant el temporal de pluja i vent de dilluns a la nit, que va deixar 67 litres per metre quadrat al santuari. L'acumulació d'aigua a la torrentera va provocar una esllavissada just a sota de l'aparcament del monestir i es va endur muntanya avall roques, pedres, terra i vegetació. El despreniment va afectar de ple la via del cremallera, que ahir va estar fora de servei i que no es preveu que recuperi el funcionament fins aquest dissabte.
L'esllavissada va tenir lloc de matinada, a causa de la forta pluja caiguda les hores prèvies, i va ser advertida a primera hora del matí. Els efectes són ben visibles des de l'aparcament del monestir. El torrent creua el pàrquing mitjançant una canalització inferior i, just al marge de sota de l'aparcament, es pot veure com l'esllavissada es va endur la torrentera des de ben bé el mur de contenció.
Segons tècnics de l'empresa Inaccés, que s'encarreguen del sanejament de la zona, l'acumulació d'aigua que es va formar en aquest tram del torrent va provocar l'esllavissada d'algunes roques de grans dimensions, la qual cosa va arrossegar pedres més petites, terra i tota la vegetació que es trobava al seu pas. Fins i tot, també va arrencar un dels arbres plantats al costat del mur de l'aparcament. L'esllavissada va travessar la via del cremallera, just uns metres després de la sortida d'un túnel, i va continuar muntanya avall.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navàs aprova les ordenances amb una rebaixa de l´IBI per segon any consecutiu

S'amplien bonificacions, es pagarà més d'escombraries, i s'actualitzen plusvàlues i l'impost...

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Enllaços recomanats: Premis cinema