L'edifici de l'antic Consorci de Formació i Iniciatives del Bages Sud, de Sant Vicenç de Castellet, recuperarà l'activitat a començament d'any. Ho farà com a centre de recursos empresarials i foment de l'ocupació, segons s'ha proposat l'Ajuntament, que és el propietari de l'immoble.

Impuls SVC, que és com es batejarà el nou equipament, començarà a funcionar el proper mes de març amb la idea d'unificar en un mateix espai els serveis de promoció econòmica i ocupació -que ara es fan separadament a l'antiga fàbrica de Cal Soler i a Tèxtil Montserrat-, i potenciar-los "com un element capaç de generar oportunitats laborals i econòmiques per al municipi", explica el regidor de Promoció Econòmica de Sant Vicenç, Dani Mauriz.

L'equip de govern està decidit a tirar endavant la proposta (que ja ha portat al ple) i ara es treballarà en la definició detallada del projecte. D'entrada, es pensa en l'adequació d'entre 8 i 12 espais de coworking per a emprenedors, unes àrees on puguin treballar en el desenvolupament dels seus projectes empresarials. També hi haurà despatxos; aules per a tallers, formació i reunions, amb possibilitats d'adreçar-ne algunes a comerciants i empresaris del poble ja existents, i fins i tot hi haurà cuina. El centre diposarà de connexió Wi-Fi, i s'equiparà amb ordinadors i impressores, per bé que es preveu que la major part dels usuaris portin els seus propis portàtils o tauletes de casa.

L'obertura d'aquest centre "suposarà una inversió mínima" (que de moment no s'ha quantificat), assegura Mauriz, tenint en compte que s'aprofita un edifici ja existent "i en perfecte estat". A més, està molt ben situat dins el nucli urbà, entre els carrers Montserrat (per on hi ha l'accés), Bisbe Perelló i Pare Claret.

El Consorci utilitzava aquest edifici en règim de cessió, però a final del 2011 es va anunciar la desaparició d'aquest organisme, i es va iniciar un procés de liquidació que ha deixat el local inutilitzat durant un temps, tot i que no s'hi haurà de fer obres. Tan sols s'hauran de pintar els interiors i adaptar-los a les noves necessitats, "amb espais semioberts perquè no es molestin els uns als altres", i amb el mobiliari que calgui.

w