Manresa i Salelles signen avui un acord que tanca 7 anys de disputa pel retaule

L'Ajuntament renuncia a presentar recurs contra la sentència que diu que l'obra és de la parròquia

06.11.2015 | 07:48
El rector de Salelles amb una reproducció del retaule, el 16 d´octubre
El rector de Salelles amb una reproducció del retaule, el 16 d´octubre

La confrontació oberta des del 2008 per la propietat i l'exhibició del retaule del Roser de Salelles es tancarà avui amb un acord entre les dues parts que han mantingut fins ara aquest pols. L'Ajuntament de Manresa i la parròquia de Sant Sadurní de Salelles (situada en terme de Sant Salvador de Guardiola) signaran aquesta tarda un conveni que resoldrà de manera pactada el litigi obert entre totes dues parts.

Els detalls no n'han transcendit, però el que queda clar és que l'acord suposa la renúncia del consistori manresà a presentar recurs contra la sentència judicial que es va conèixer ara a fa vint dies (vegeu Regió7 del 15 d'octubre), resolució que atorgava la propietat de l'obra a la parròquia. En conseqüència, tot fa entendre que el que recollirà aquest conveni és un compliment acordat de la sentència i que, per tant, ha de suposar un retorn del retaule a Salelles.

Actualment, el conjunt escultòric està en mans de l'Ajuntament, que el té exposat al Museu Comarcal, i des del moment que es va conèixer la sentència els representants de la parròquia de l'Associació Pro Retaule de Salelles van deixar clar que la seva intenció és poder recuperar l'obra tan aviat com fos possible, exposar-la al seu lloc d'origen i posar les màximes facilitats perquè sigui visitable i vinculat al fons del museu. Els qui avui s'asseuran en una mateixa taula per rubricar l'acord seran els alcaldes de Manresa i Sant Salvador de Guardiola, Valentí Junyent i Albert Miralda (tots dos de CiU), el rector de la parròquia de Salelles, Manuel López, i la vicepresidenta de l'Associació Pro Retaule de Salelles, Rosa Fargas.

Tal com va avançar aquest diari el 15 d'octubre passat, el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Barcelona va determinar en una sentència que "el retaule del Roser és propietat de la parròquia de Sant Sadurní de Salelles" i que "ha de ser restituït al seu propietari perquè aquest l'exhibeixi en aquesta parròquia".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema