Sant Vicenç inicia la rehabilitació de Castellet amb els primers enderrocs

Fins al desembre es tiraran a terra les naus sense valor, com a pas previ a la restauració de l'ermita, la torre i la masoveria, que es completarà el 2018

06.11.2015 | 07:48
Les excavadores han començat a ensorrar les naus sense valor, que es barregen amb els edificis històrics

L'Ajuntament de Sant Vicenç ha començat a enderrocar aquesta setmana les edificacions en desús de l'entorn de Castellet que es van construir amb posterioritat a la resta del conjunt monumental i que no tenen cap valor arquitectònic. És el primer pas de cara a la rehabilitació i consolidació de tot aquest espai, que inclou la torre del castell, l'ermita i la masoveria, per fer-lo visitable.

Les obres han començat tan bon punt l'arqueòleg contractat per l'Ajuntament ha inspeccionat la zona i ha determinat exactament què es pot enderrocar, a partir de l'acte de replanteig. I és que es tracta d'un conjunt monumental de rellevància històrica que té elements originaris del segle XII. El problema és que amb el temps s'havia anat degradant, tot i que s'hi havien fet algunes intervencions que ara tindran continuïtat amb un actuació més completa i definitiva que es completarà anualment per fases d'aquí al 2018. L'objectiu és impulsar aquest espai i fer-lo visitable per donar a conèixer el patrimoni local i com a reclam turístic, segons ha explicat l'alcalde, Joan Torres.

De moment, s'ha començat per enderrocar el conjunt de naus i petites edificacions annexes que havia fet construir l'antic masover els anys 70, de manera que no tenen cap valor històric i actualment tampoc tenen cap utilitat. Paral·lelament, es preveuen més prospeccions per part de l'arqueòleg (allunyades de la zona d'enderrocs) per analitzar i valorar l'estat en què es troba l'ermita original que hi ha sota l'actual (i en situació invertida), o també les dimensions exactes que tenen les muralles de la fortificació, entre altres qüestions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema