El ple de Cardona va aprovar sense cap vot en contra les ordenances municipals per al 2016, que inclouen, en alguns casos, rebaixes en els rebuts de l'IBI i que congelen també l'import "de totes les taxes", segons va detallar ahir la regidora d'Hisenda, Aida Molner. Les ordenances van tirar endavant amb els set vots d'ERC, que governa amb majoria absoluta, mentre que els dos grups de l'oposició (CiU i PSC) es van abstenir.

Molner va indicar que "de tots els immobles, la meitat veuran reduït l'import del rebut de l'IBI", al 40% "se'ls augmentarà entre 1 i 5 euros i només el 10% dels rebuts s'apujaran més de 5 euros". La resta d'impostos i ordenances, destaca, "mantindran l'any vinent el mateix preu que el 2015 i no hi haurà cap ordenança que suposi un augment impositiu".

Sí que hi haurà canvis en el cas de les bonificacions: s'incrementa en l'impost de vehicles híbrids i elèctrics, que passa del 70 al 90%. També es bonifica el 95% l'impost per als vehicles històrics certificats. Pel que fa a l'impost de plusvàlues, la bonificació del 90% afectarà també els parents de segon grau.

L'equip de govern també ha creat una nova bonificació del 50% en la taxa d'obres per a la rehabilitació de masies i cases rurals i ha reduït del 25% al 15% la taxa sobre l'ús del teatre Els Catòlics.

Altres taxes que es mantindran bonificades durant el 2016 són la quota per a les obres de rehabilitació d'edificis del nucli antic de Cardona i la Coromina, el 75%, o la bonificació del 90% en la taxa d'obres d'instal·lació d'activitats comercials i serveis de nova creació.

Amb l'Ajuntament econòmicament "estabilitzat", diu Molner, "podem garantir la correcta prestació de serveis sense que això suposi un sobreesforç per a les butxaques de les famílies".