Les precipitacions de dilluns i la matinada de dimarts van ser molt importants en determinats punts del país, amb registres per sobre dels 200 l/m2 al parc natural dels Ports, a les Terres de l'Ebre, com a xifra més elevada. En alguns punts, l'acumulació molt concentrada, com en el cas del riu Sió, ha provocat que aquest sortís de mare i inundés una part d'Agramunt, amb el fatal resultat de les quatre persones mortes a la residència.

Al llarg de dilluns la pluja va ser general, amb acumulacions superiors als 100 mm en diversos sectors del prelitoral, Pirineu i Prepirineu, així com a punts de l'altiplà Central. En alguns punts de les comarques de ponent feia diverses dècades que no hi plovia tant en un sol dia. I en altres, com a la zona del Bages, l'Anoia i la Segarra també es van batre registres històrics. La pluja recollida en 12 hores a Sant Salvador de Guardiola (el Bages) i a la Panadella (l'Anoia) va suposar més de la meitat de la que havia caigut al llarg dels últims 10 mesos.

L'aigua, en alguns punts, va anar acompanyada de vent, i a la Catalunya Central també n'hi ha hagut importants registres, sense causar danys (la Tossa d'Alp, 132 km/h).