La Comissió Europea inclourà tota la causa que els havia traslladat el veterà advocat sallentí Sebastià Estradé en el procés que està seguint contra l'estat espanyol per la suposada contaminació que els runams de Sallent i Balsareny havien provocat històricament. Estradé té previst explicar la seva lluita també des d'Europa contra la contaminació i els runams de les mines en el judici públic que es fa aquesta tarda a Manresa.

La Comissió ha informat Estradé que ha tancat la queixa presentada a l'estament europeu. L'advocat, a través de la lletrada i col·laboradora Montserrat Badia, havia reclamat que no es tanqués el seu cas.

Ahir, l'advocat sallentí va donar a conèixer el document a través del qual la seva causa forma part de la causa general que impulsa la comissió. La CE va comunicar a Estradé que "actualment hi ha en tràmit un procediment d'infracció contra el regne d'Espanya perquè es van apreciar indicis de violació del dret mediambiental de la Unió Europea" i afirma que "la documentació que ens ha fet arribar, s'ha incorporat" a la causa que impulsa la CE.