Sallent constituirà a principi de l'any vinent una assemblea o consell de poble -formalment es dirà assemblea municipal oberta- que es convertirà en un espai de debat on els veïns no només podran debatre i presentar propostes sobre els principals temes que afectin el poble, sinó que a més la idea és que hi tinguin dret a vot i que els resultats que en surtin es puguin traslladar posteriorment al ple municipal per incidir en les decisions que hagi de prendre el consistori.

Aquest organisme pren en part de model de l'Òrgan Territorial de Participació (OTP), que ja té el nucli de Cabrianes i que funciona sota aquests paràmetres. L'assemblea ja té un reglament de funcionament aprovat i, a més, ja té data per a la primera convocatòria. Serà el proper 29 de gener i servirà per formalitzar pròpiament la constitució d'aquest organisme, del qual podran formar part representants d'entitats i veïns a títol particular.

L'impuls d'aquesta assemblea municipal oberta neix d'una proposta que el grup municipal de la CUP va presentar el juny del 2014, però que va acabar sent consensuada i aprovada per unanimitat.