Súria celebrarà aquest cap de setmana la catorzena edició de la Fira Medieval d'Oficis, que enguany tindrà més d'una cinquantena de parades de productes locals i més d'una vintena d'artesans, que ocuparan carrers i places del Poble Vell.

L'obertura oficial serà dissabte a 1/4 d'11 del matí, i la cloenda la protagonitzarà l'endemà a 2/4 de 8 del vespre un espectacle de foc a l'Era del Castell, que es presenta com una de les principals novetats de l'edició d'enguany. No serà l'únic espectacle, perquè els carrers de la vila s'ompliran d'activitats ambientades en l'edat mitjana tant dissabte com diumenge que animaran la fira. Hi haurà actuacions musicals, titelles, danses orientals i jueves, concerts en petit format, demostracions d'aus rapinyaires, un sopar medieval, i tallers i exposicions.

En aquest sentit, la fira consolidarà l'exposició d'armes i estris quirúrgics al centre d'interpretació del castell, l'exposició de màquines de tortura al carrer Sant Climent, el concurs fotogràfic a Instagram, i les diverses funcions de l'espectacle teatral Salats!

També hi haurà demostracions d'oficis, en concret els de vidrier, torner de fusta, llauner, picapedrer, boter, cistelleria, filadora, ferrer, forner, escultor i perfumer, entre altres, i també es faran tallers participatius, des de fer ungüents, fins a l'encunyació de monedes.

La Fira Medieval d'Oficis l'organitza l'Ajuntament en col·laboració amb nombroses entitats del poble.