Joc de pactes en el ple sobre les ordenances de Navarcles. L'equip de govern de Sumem, que està en minoria, plantejava una rebaixa del 8% dels valors cadastrals acompanyada d'una puja del coeficient de l'IBI (passar del 0,5 al 0,554) amb l'objectiu de no perdre ingressos (vegeu Regió7 del 17 d'octubre), però la seva proposta va quedar a mitges.

Sumem va trobar CiU per tirar endavant la rebaixa del 8% del valor cadastral, però no va obtenir el suport dels convergents (ni dels altres grups de l'oposició: CUP, ERC i ICV) per aprovar la puja del coeficient fins el 0,554. CUP i CIU han explicat a través de dos comunicats que van proposar que el tipus de situés en el 0,537 i aquesta és la xifra que finalment es va aprovar. La CUP considera que la proposta de Sumem hauria fet pujar el rebut final "uns 18 euros de mitjana", mentre que amb la seva l'import final "es congela" alhora que s'aconsegueix "mantenir el nivell general de recaptació". També CiU considera que situar el coeficient al 0,537 és suficient i apunten que, fins i tot, "unes 3.000 finques rebaixaran lleugerament l'import del rebut a pagar".

El rebut de l'aigua: més car

L'altre punt principal de batalla del ple va ser el rebut de l'aigua, que s'apujarà de manera progressiva per finançar les obres del clavegueram del carrer Ubach, que ascendeixen a més de 200.000 euros.

Sumem va rebre en aquest punt el suport de la CUP, que ha explicat que hi va votar a favor perquè s'arregla "un problema històric" i perquè la puja "serà progressiva", és a dir, "més alta per als que més aigua consumeixen i més baixa per als que menys en gastin". Així, "per un consum de 15m3 la pujada serà de 38 cèntims trimestrals". El grup també apunta que la proposta "permet que en un horitzó pròxim de 4 o 6 anys es pugui fer una rebaixa del rebut deixant enllestida la renovació de la xarxa". Paral·lelament, la CUP assegura que vetllarà perquè "cap família tingui un tall en subministraments bàsics per temes de pobresa energètica".

Per la seva banda, CiU va votar en contra en considerar que "l'aigua és un bé de primera necessitat" i que "l'augment afectarà pràcticament en el mateix percentatge els trams de consums baixos i alts". Per a CiU, cal buscar altres fonts de finançament per afrontar les inversions necessàries.