El govern de Navàs ha decidit destinar 70.000 euros del seu pressupost a projectes i activitats proposades per la ciutadania, repetint i ampliant així l´experiència dels pressupostos participatius de l´any anterior.

El regidor de Participació Ciutadana ha anunciat el procediment i les dates que regiran el bon desenvolupament dels pressupostos participatius enguany, i que són les que es detallen a continuació:

Del 18 de novembre al 14 de desembre la ciutadania podrà fer arribar les seves propostes a l´Ajuntament mitjançant el formulari que podran entregar presencialment a l´OAC en el seu horari habitual o enviar a l´adreça de correu participació@navas.cat.

També es convocaran diversos Consells de Barri on s'hi podran debatre i aportar propostes, en les següents dates:

Consell del Barri Bonavista: 1 de desembre a les 20h a l'Escola Sant Jordi

Consell del Barri de la Residència: 2 de desembre a les 20h a la Residència

Consell de Navàs centre: 3 de desembre a l'Escola de Música

Consell del Barri Cal Miquel: 4 de desembre a la capella.

Durant aquest període i fins el 18 de desembre, l´equip tècnic de l´Ajuntament de Navàs valorarà la viabilitat de les propostes rebudes, n´adequarà el contingut a les característiques tècniques i al marc legal vigent i en quantificarà els costos.

També, i com a novetat d´enguany, es designarà un/a tècnic/a per a cada projecte que serà l´encarregat de contactar amb la persona o entitat promotora per informar-la pertinentment d´aquests procés d´adequació.

Totes aquestes propostes seran presentades a la comissió de seguiment que aprovarà definitivament les propostes seleccionades, i un cop validades, l´Ajuntament editarà un nou número de la placeta que es repartirà abans de Nadal i on s´hi podran trobar tots els projectes explicats i quantificats.

La votació es farà enguany de l´11 al 18 de gener amb un sistema molt més simple que l´any anterior: els navassencs i navassenques de més de 16 anys inscrits al padró hauran d´escollir tres projectes d´entre tots i el repartiment econòmic dels 70.000 euros es farà amb proporcionalitat al nombre de vots rebuts per projecte.

El Ple del consistori es reunirà durant la segona quinzena de gener i aprovarà definitivament els pressupostos on ja hi haurà contemplats els projectes seleccionats.

La regidoria de participació ciutadana amb en Genís Rovira al capdavant ha donat a conèixer aquest nou procediment que vol resoldre d´una banda les mancances de l´edició anterior (any de la prova pilot) estalviar en material de difusió, simplificar el procediment i millorar el temps d´aprovació definitiva dels projectes perquè es puguin implementar i executar en un termini menor de temps.

A més a més, en la darrera reunió de l´equip de govern es va decidir aprofundir en altres mecanismes de participació ciutadana i en aquest sentit el regidor de Participació Ciutadana s´ha compromès a donar a conèixer noves accions en aquest àmbit durant el primer trimestre del 2016.