La Generalitat ha aconseguit una resolució favorable que dóna legalitat urbanística a l'actual runam del Cogulló de Sallent i que, en conseqüència, dóna oxigen als plans d'Iberpotash en aquest front d'explotació. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat una petició de l'Associació de Veïns de la Rampinya de Sallent que demanava que s'anul·lés l'acord pres ara fa un any per la comissió d'Urbanisme, que acotava el creixement d'aquesta muntanya artificial en perímetre i altura i, sobretot, posava com a data límit per seguir-hi abocant el juny del 2017.

Amb aquell acord la Generalitat considerava que donava compliment a una sentència del mateix jutjat que li era contrària, sentència que anul·lava parcialment el pla general urbanístic de Sallent aprovat pel mateix Govern el 2008, bàsicament pel que feia referència a la situació del runam. Aquella sentència també atenia a una denúncia presentada fa set anys per l'entitat veïnal. Quan la comissió va prendre l'acord d'acotació del dipòsit, l'associació va demanar-ne la nul·litat perquè va considerar que no era una mesura que donés resposta a la sentència i que resolgués el problema, sinó que li atorgava més marge de creixement. Però el mateix jutge que va anul·lar parcialment el POUM de Sallent ha desestimat la petició de nul·litat de l'acord d'Urbanisme, amb la qual cosa dóna per bona aquella decisió i les mesures que s'hi recollien.

Per a Iberpotash, aquesta resolució suposa un pas endavant per poder mantenir els plans de l'explotació Sallent-Balsareny, que ja és previst que acabi cessant l'activitat al llarg dels propers dos anys i mig com a màxim, i és aquest el temps que li dóna de coll per continuar abocant al Cogulló.