Molt vent, molts lladrucs i un centenar de persones que estimen els gossos, l'esport i la natura i que, ahir i avui, han trobat a Santpedor l'escenari perfecte per sumar les tres passions. S'hi celebra el Campionat de Catalunya en terra de Canicròs (el corredor va amb el gos lligat a ell al davant) i Múixing, que pot ser amb el corredor damunt una bici, un patinet o un tir amb rodes arrossegat per dos gossos, quatre, sis, vuit...

La competició es va celebrar en un entorn idíl·lic, al camí de Joncadella. 360 graus amb unes vistes magnífiques, una de les quals protagonitzada per les muntanyes de Montserrat. Llàstima del vent, que no va parar fins que es va fer negra nit, i fins i tot va obligar els organitzadors a desmuntar la parada on atenien els participants i públic, i una amb uns termos amb cafè, un tetra brik de llet i refrescos. D'infraestructura, la justa.

El múixing no és una afició barata. Un gos de raça nòrdica pot costar de 1.500 fins a 3.000 euros. El director tècnic de la prova Xavier Farnós, del Club d'Esquí Terrassa, entitat responsable de la competició a Santpedor, explicava que el cost, el que el fa un esport car, no és tant comprar el gos (i el material), com mantenir-lo (les vacunes, l'alimentació). I els desplaçaments. Ell té 16 gossos, tots nòrdics.