"En el tema de la C-55 ens estan prenent el pèl". Joan Badia, alcalde de Callús per ERC i conseller de Territori del Consell Comarcal del Bages, veu amb impotència com els problemes de trànsit s'eternitzen, no arriben les solucions per a la descongestió i les que s'introdueixen, només encarades a millorar la seguretat i reduir l'accidentabilitat, poden introduir nous elements de conflictes, com ara la tanca New Jersey. Divendres, un camió avariat en un tram amb la tanca construïda va provocar un gran col·lapse en els quilòmetres previs a l'entrada sud de Manresa.

El Consell i el Consorci Xarxa Viària, del qual també forma part l'ens comarcal, reclama que la Generalitat ordeni l'alliberament (gratuïtat) de l'autopista de forma fixa i permanent a les hores punta del matí i del vespre. Una mesura que proposen que fos d'aplicació mentre duren les obres, segons ha explicat el mateix Badia. Però, el mateix polític admet que a la Generalitat no en volen ni sentir a parlar, ara per ara.

L'únic compromís que ha aconseguit Badia del Govern català és que "ens van dir que a partir d'ara s'aixecarien les barreres quan hi hagués accidents que tallessin la C-55 i també quan hi hagués incidents", com per exemple el camió avariat de divendres. "Però aquest dia ja no ens en vam sortir", s'ha lamentat.