"Ell és fill de Vic però n'estava molt, de Sant Vicenç. És com si fos casa seva". Sebastià Rovira, germà petit de mossèn Josep Rovira Tenas, es referia amb aquestes paraules a la relació de mossèn Rovira amb el poble del qual va ser rector del 1953 al 1967. Ahir al migdia li van retre homenatge aprofitant que aquesta setmana ha fet cent anys. Mossèn Rovira, que viu a Vic, va deixar una petja molt important al municipi bagenc.

La sala d'actes de la biblioteca es va omplir amb més d'un centenar de persones per celebrar el centenari de mossèn Rovira, que va fer els anys dijous passat. El seu germà, present a l'acte amb el seu fill, el definia com "un cel. Una persona amb molt bon caràcter" que "sempre mirava de trobar una solució als problemes dialogant".

Dijous, dia que s'esqueia el seu aniversari, l'alcalde de Sant Vicenç, Joan Torres, i la regidora de Cultura, Sílvia Vila, que van intervenir en l'acte d'ahir, el van visitar a Vic, on viu retirat, per obsequiar-lo amb un ram de flors i un escrit en nom del poble, i perquè signés al llibre d'honor de l'Ajuntament. A la tarda, a l'església de Sant Vi- cenç, es va celebrar una missa d'acció de gràcies en honor seu.