Els alcaldes del Bages han posat a mans dels serveis jurídics del Consell Comarcal la possibilitat de presentar una demanda judicial contra el contracte de concessió vigent de l´autopista Terrassa-Manresa pel fet de poder-lo considerar abusiu. Aquest és un dels acords presos aquest dijous al migdia pel Consell d´Alcaldes del Bages, que s´ha reunit d´urgència per tractar la problemàtica de la C-55 i les connexions viàries, sobretot després de l´incident i l´embús monumental de dimarts passat.

El president del Consell d´Alcaldes i batlle de Cardona, Ferran Estruch, ha concretat que "com a territori trobem totalment indigne que una autopista que va costar en el seu moment 126,01 milions d´euros, després dels 40 anys que passaran quan el 2036 s´acabi la concessió, aquestes concessionàries hauran ingressat 4.035 milions d´euros", basant-se en dades de la declaració de Gelida. "Això no contribueix a un país d´igualtat", va reblar.

El Consell d´Alcaldes també ha acordat demanar una reunió immediata amb el conseller de Territori, Santi Vila, a qui, entre altres mesures, se li vol exigir "l´aplicació immediata" de les bonificacions ja previstes a l´autopista per a principi d´any, i garanties d´aplicació del protocol d´aixecament de barreres quan es produeixen incidències, "perquè fins ara la sensació és que s´improvisa".