L'Ajuntament de Navarcles ha emès un comunicat arran dels problemes amb la calefacció de l'escola pública del municipi. És el següent:

1/ L'Escola Vermella funciona amb un sistema de calefacció alimentat per gasoil. La caldera és en aquests moments vella i ineficient des de l'any passat es va començar a estudiar si es podia reparar o si calia canviar-la, ja que una de nova significa una inversió important. Vista la instal.lació de gasoil existent (de 1987) i l'eficiència que tenia la caldera es va decidir canviar-la per una altra de gas.

2/ Fou aleshores, a finals del curs passat, quan es van començar els tràmits per canviar aquesta caldera i canviar-la per una de gas. S'han estudiat diverses possibilitats, s'han demanat diversos pressupostos, s'han buscat els diners i finalment, el dimarts passat dia 24 de novembre, la Junta de Govern va aprovar el contracte amb l'empresa de gas que canviarà la caldera properament després de trobar la manera de finançar la inversió. Demà dia 27 de novembre, a les 10 del matí es procedirà a signar el contracte que es va aprovar.

3/ Com que sabíem les debilitats de la vella caldera que havia de funcionar mentre no tinguessim la nova, els tècnics han vetllat pel funcionament de la caldera de gasoil que tot i així ha fallat aquest matí . Tot i que l'escola lògicament s'ha refredat, a les 8,45 la calefacció ja funcionava amb normalitat. S'ha procedit en el dia d'avui a canviar una peça que provocava el problema. Per evitar cap més sorpresa i mentre no s'istal·la properament la nova caldera, s'ha habilitat un sistema de comprovació que la caldera s'engegui correctament a primera hora i l'escola estigui en condicions quan els nens i nenes arribin.

4/ L'Ajuntament lamenta algunes actituds que, enlloc de comprendre que a vegades no es va el depressa que es vol i que a vegades la calefacció s'espatlla, ha preferit sembrar -creiem que de forma innecessària- l'alarma entre els pares enlloc de col.laborar entre institucions com cal en aquestes circumstàncies pel bé de la comunitat educativa.