L'Aeroclub del Bages, l'empresa VOL 9 i l'Asociación Española de Drones y Afines (Aedron) han arribat a un acord per establir a les instal·lacions de l'Aeroclub de Sallent una zona de desenvolupament i difusió de la tecnologia dron que disposarà de camp de vol delimitat, zona tècnica i aula de formació.

L'acord s'emmarca en la voluntat de les tres entitats de dinamitzar les instal·lacions del camp de vol i de difondre els drons. L'Aeroclub es compromet a realitzar activitats que apropin l'aeronàutica als aficionats i professionals del món dels drons, mentre que Aedron aproparà els coneixements i aplicacions tecnològiques dels drons, a més de coordinar l'espai. L'Aeroclub subratlla que "els drons són un sector capdavanter en l'actualitat i l'únic amb unes potencialitats de creixement realment exponencials".

L'acte de presentació es va fer dissabte a l'Aeroclub del Bages. Es va realitzar una visita guiada a les instal·lacions, es van fer demostracions de drons, es van mostrar els darrers articles relacionats amb els drons que han sortit al mercat darrerament i també hi va haver un dinar de germanor.