El candidat d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, va definir ahir els comicis del proper 20 de desembre com "unes eleccions clau per a un canvi real cap a una major democràcia des de baix". Domènech va visitar la capital del Bages per presentar la seva llista i les propostes generals en precampanya, acompanyat pel candidat de la Catalunya Central i número 20 d'En Comú Podem per Barcelona, el regidor santvicentí Joan Baptista, i per altres militants del partit.

Domènech va defensar la necessitat de fer "polítiques socials a favor de les classes treballadores i mitjanes, els autònoms, i les pimes, posar fi al fenomen de la corrupció, i fer efectiu el clam del dret a decidir, amb la consecució d'un referèndum clar".

Són els eixos clau que defensarà el partit de cara als comicis, i que també tindran traducció en demandes pròpies per al Bages. En aquest sentit, Domènech va denunciar "el problema greu en infraestructures" que pateix, i que en part va atribuir "al problema d'inversió perquè no es compleix el que marca l'Estatut". Per la seva part, el candidat bagenc Joan Baptista va criticar l'incompliment de compromisos per part de la Generalitat envers infraestructures de la comarca, però també en va culpar el govern espanyol, que, entre altres, "té aturada la B-40".