En Comú Podem, la confluència d'esquerres integrada per ICV, EUiA, Podem i la plataforma d'Ada Colau, Barcelona en Comú, guanyaria les eleccions generals del 20 de desembre a Catalunya, amb 10-11 escons, segons l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

Darrere d'En Comú Podem, la llista del qual lidera l'historiador Xavier Domènech, s'hi situarien, empatades a 9 diputats, Ciutadans (C's) i Democràcia i Llibertat, coalició que encapçala Convergència amb Francesc Homs com a cap de cartell. Just per sota, la llista de Carme Chacón pel PSC obtindria entre 7 i 8 escons, l'ERC de Gabriel Rufián aconseguiria altres 7 diputats i, finalment, el PP, amb el ministre Jorge Fernández Díaz com número u, quedaria en sisena posició amb 4 escons.

En canvi, la Unió de Josep Antoni Duran Lleida quedaria sense representació al Congrés i repetiria el fracàs de les eleccions catalanes del 27 de setembre.

L'estimació del CIS contrasta amb els pronòstics del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, que ahir va difondre el seu propi sondeig, segons el qual ERC guanyaria les eleccions a Catalunya, amb 9-11 escons.