CiU de Sant Fruitós de Bages, a l'oposició, opina que l'estudi que es va fer per analitzar el soroll que desprèn l'avioneta de l'aeròdrom "hauria d'haver durat un mínim de dues setmanes".

Després que Regió7 publiqués ahir l'anàlisi acústica que l'Ajuntament (governat per Gent fent Poble i PSC) va realitzar de sorpresa, la cap de CiU, Mercè Casals, va assegurar que "si l'estudi s'ha fet sense que l'empresa ho sàpiga em sembla bé, però creiem que un estudi d'aquest tipus s'hauria de fer en un temps continuat; experts ens han dit un mínim de quinze dies". Amb aquest període de temps "i amb aparells de detecció en diferents punts", diu, "es podria captar el soroll amb diferents fenòmens ambientals, perquè varia molt si hi ha núvols o si el vent bufa cap a una banda o l'altra".

També varia, afegeix, "si l'avioneta porta el dipòsit ple o si va més o menys carregada". A més, apunta que l'anàlisi que va encarregar l'Ajuntament "es va fer un divendres, que és el dia dels tres que volen (també ho fan els dissabtes i diumenges) de menys moviment".