El fet que el pont de la Puríssima s'hagi allargat aquest any quatre dies ha evitat que l'operació retorn es concentrés ahir dimarts, ja que molts vehicles ja havien avançat la seva tornada dilluns o fins i tot el mateix cap de setmana. La tornada esglaonada dels vehicles, per tant, va evitar que ahir es formessin gaires retencions als principals eixos de la Catalunya Central que provenen del Pirineu.

L'eix del Llobregat (C-16), la via tradicionalment més conflictiva durant la temporada de neu, va registrar poques cues al llarg del dia d'ahir. Segons el Servei Català de Trànsit, només se'n van arribar a formar de tres quilòmetres de llargada entre Urús i el túnel del Cadí, a la Cerdanya, i entre Guardiola i la Nou, al Berguedà. Tot i així, la intensitat viària en aquests trams només es va produir en certes franges horàries, ja que en d'altres moments, com a la tarda, s'hi podia circular amb normalitat. A l'altura de Berga, on es va afegir un segon carril de circulació en sentit sud, el trànsit també va ser fluid i no es van produir cues.

Al Bages, el conflictiu tram de la C-55 entre Manresa i Castellbell, actualment en obres, tampoc no va registrar retencions durant el dia d'ahir, gràcies al retorn esglaonat dels vehicles. Durant la tarda-vespre, únicament el trànsit s'alentia al tram de Castellgalí, tot i que poc després la circulació de vehicles tornava a obrir-se.

On sí que hi va haver força cues, en canvi, va ser a la principal via de retorn des de l'Alt Urgell, la carretera C-14. Segons Trànsit, hi va arribar a haver retencions de sis quilòmetres en sentit sud, a l'altura d'Organyà.