El grup municipal d'ERC a Sant Vicenç de Castellet, el principal partit a l'oposició a l'ajuntament, amb 3 regidors, ha expressat el seu rebuig a la política d'externalització de serveis del govern de CiU, i alerta que comença a ser "una pràctica habitual" al municipi.

La crítica d'ERC ve de l'aprovació recent dels pressupostos, que preveuen 70.000 euros per a l'externalització del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) a partir del juliol. "Si veiéssim que s'externalitza perquè es vol ampliar, es podria entendre, però no és el cas", lamenta la portaveu dels republicans, Adriana Delgado, i pensa que això pot anar en detriment tant de la situació dels treballadors que presten el servei ?-que passaran de treballar per a l'administració pública a una empresa privada-, com de la qualitat, que des d'ERC es creu que se'n perdrà. En aquest sentit, Delgado insisteix que "no ens agrada l'externalització dels serveis que dóna l'administració pública perquè perds control i proximitat".

Per a CiU, en canvi, es guanyarà qualitat. Per això "és una decisió presa en consciència, pensant en els usuaris i en la millora del servei", diu l'alcalde, Joan Torres. "Les treballadores són les mateixes, i el servei se l'endurà l'empresa amb l'oferta més avantatjosa". Per exemple, "no tolerarem llistes d'espera".

Sant Vicenç ja tenia externalitzats serveis com el de neteja (de l'anterior mandat entre CiU i PSC), si bé "la màxima preocupació" d'ERC és el SAD. "No tot ho pot prestar directament l'Ajuntament, però prendre-ho com a pràctica habitual, no ho compartim".