Les discrepàncies internes entre un exsoci i la junta de l'Associació de Veïns de la Rampinya de Sallent, que han arribat als tribunals, han acabat amb la seva expulsió per haver actuat "amb traïció i manca d'ètica" envers l'entitat, segons consta en l'acta en què se'l va fer fora.

L'exsoci en qüestió, José María Sánchez, és contrari al posicionament adoptat fins ara per l'entitat respecte el conflicte amb la mineria del Bages, "però no se l'ha fet fora per les seves idees, sinó per la seva actitud i joc brut, i per haver volgut boicotejar l'associació", segons ha assegurat el seu president en funcions, Benet Vendrell.

Els fets es remunten a l'estiu de l'any passat, quan Sánchez, que havia arribat a Sallent des de Badalona, es va voler integrar a l'associació de veïns (vegeu Regió7 de dijous). "Obrim la porta a tothom i el vam acceptar", explica Vendrell, i el 14 de juny del 2014 ja va assistir com a soci a l'assemblea ordinària que l'entitat celebra anualment.

Segons Vendrell, entre altres coses en aquesta assemblea es va informar de la resolució favorable coneguda feia poc a les sentències contra la Generalitat i l'Ajuntament de Sallent per l'atorgament de la llicència ambiental a Iberpotash i contra l'autorització d'ampliació del runam, que l'AV havia interposat el 2008.

El setembre del 2014, Sánchez es va incorporar com a vocal provisional de l'associació (a l'espera d'una ratificació per part de la següent assemblea, ja del 2015), després d'una reorganització interna per la mort del fins aleshores president Josep Esteve Gómez, i del vocal Filiberto Herrada, i que també va donar la presidència en funcions a Vendrell.

La relació va ser "normal i correcta", fins que el desembre "vam saber que Sánchez recollia firmes entre els veïns sense que ningú de la junta en conegués els motius", explica Vendrell, "i després que ens hagués demanat un llistat de socis que no li vam donar perquè no facilitem telèfons i adreces com ell pretenia".