Mirella Cortès, exalcaldessa de Sallent, es va quedar diumenge a les portes del Congrés del Diputats però, per contra, es convertirà en senadora. Cortès anava de número 6 a la llista d'ERC per Barcelona i la formació republicana va obtenir 5 diputats. Ara, però, el grup parlamentari de Junts pel Sí ha anunciat els noms de les quatre persones que aniran al Senat per designació del Parlament de Catalunya per part d'aquesta formació, i una d'elles és Mirella Cortès, que va estar al capdavant del consistori sallentí del 2003 al 2007 i que hi va seguir com a regidora fins a les passades eleccions municipals.

Els altres tres noms designats per JxS són Josep Lluís Cleries, que ja va ser senador l´anterior legislatura, també per designació autonòmica; Elisabeth Abad, que ha estat diputada al Parlament durant la IX legislatura i directora del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) i Bernat Picornell, que ha estat secretari nacional d´Organització de les Joventuts d´Esquerra Republicana de Catalunya i actualment és vicepresident del Consell Municipal de Cultura de Sant Cugat del Vallès.

A banda dels senadors escollits per sufragi universal en les eleccions de diumenge, el Parlament de Catalunya n'ha de designar vuit més per a aquesta Cambra de manera directa, senadors que s'han repartit de manera pactada entre els diferents grups parlamentaris en proporció a la representació obtinguda.