Motoristes denuncien la perillositat de la barrera nova d´un tram de la C-55

Carreteres ha instal·lat un guarda-rail quadrat per separar els carrils entre Sant Vicenç i l'accés a l'autopista

30.12.2015 | 07:42
Detall de la barrera quadrada situada entre Sant Vicenç i Castellbell
Detall de la barrera quadrada situada entre Sant Vicenç i Castellbell

La plataforma social Mujeres Moteras, amb seu a Barcelona, ha denunciat la perillositat per als motoristes que, al seu entendre, suposa la nova barrera metàl·lica intermèdia que la Generalitat ha instal·lat a la C-55, en el tram entre Sant Vicenç de Castellet i l'accés a l'autopista, a Castellbell.
Per separar els dos sentits de la circulació en aquest tram, en lloc d'una mitjana de formigó New Jersey, Carreteres ha col·locat una barrera metàl·lica quadrada, situada a uns 50 centímetres d'alçada de l'asfalt. Els pals que subjecten la tanca també són quadrats.
En un escrit al seu portal web, del qual s'ha fet ressò la Plataforma No Més Morts a la C-55, Mujeres Moteras diu que els caires angulars d'aquests elements són un perill per als motoristes que hi puguin impactar per accident, ja que els podrien provocar "amputacions". També lamenta que la barrera no tingui una doble protecció. A més, afegeix que, en cas que la motocicleta impacti contra la barrera, el motorista podria sortir projectat cap al carril contrari.
La instal·lació d'aquesta barrera s'ha fet els darrers dies durant els treballs que la Generalitat du a terme entre Manresa i Monistrol per separar els dos sentits de la circulació, amb l'objectiu d'evitar les invasions del carril contrari. En altres trams de la via, aquesta separació s'havia fet fins ara amb una mitjana de formigó New Jersey.
La plataforma Mujeres Moteras lamenta que aquesta barrera metàl·lica s'hagi instal·lat precisament en una carretera, la C-55, considerada com una de les més perilloses del país, segons manifesta en el mateix escrit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navàs aprova les ordenances amb una rebaixa de l´IBI per segon any consecutiu

S'amplien bonificacions, es pagarà més d'escombraries, i s'actualitzen plusvàlues i l'impost...

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Enllaços recomanats: Premis cinema