La plataforma social Mujeres Moteras, amb seu a Barcelona, ha denunciat la perillositat per als motoristes que, al seu entendre, suposa la nova barrera metàl·lica intermèdia que la Generalitat ha instal·lat a la C-55, en el tram entre Sant Vicenç de Castellet i l'accés a l'autopista, a Castellbell.

Per separar els dos sentits de la circulació en aquest tram, en lloc d'una mitjana de formigó New Jersey, Carreteres ha col·locat una barrera metàl·lica quadrada, situada a uns 50 centímetres d'alçada de l'asfalt. Els pals que subjecten la tanca també són quadrats.

En un escrit al seu portal web, del qual s'ha fet ressò la Plataforma No Més Morts a la C-55, Mujeres Moteras diu que els caires angulars d'aquests elements són un perill per als motoristes que hi puguin impactar per accident, ja que els podrien provocar "amputacions". També lamenta que la barrera no tingui una doble protecció. A més, afegeix que, en cas que la motocicleta impacti contra la barrera, el motorista podria sortir projectat cap al carril contrari.

La instal·lació d'aquesta barrera s'ha fet els darrers dies durant els treballs que la Generalitat du a terme entre Manresa i Monistrol per separar els dos sentits de la circulació, amb l'objectiu d'evitar les invasions del carril contrari. En altres trams de la via, aquesta separació s'havia fet fins ara amb una mitjana de formigó New Jersey.

La plataforma Mujeres Moteras lamenta que aquesta barrera metàl·lica s'hagi instal·lat precisament en una carretera, la C-55, considerada com una de les més perilloses del país, segons manifesta en el mateix escrit.