Si va tocar per Nadal, pot tornar a tocar per Reis. És la il·lusió que aquesta darrera setmana ha fet disparar les vendes de loteria del Nen al Pont de Vilomara, on el 22 de desembre passat la sort va deixar caure 10,3 milions d'euros, amb 83 dècims del segon premi del sorteig de Nadal, amb el número 12.775 que un veí porta cada any de Sevilla. Per ara, la demanda de més loteria és l'efecte més plausible que ha tingut la milionada entre els veïns del poble, si bé també es deixa notar als bars i restaurants, mentre que el poc comerç que hi ha n'espera beneficis de cara a les compres de Reis dels propers dies.

Al Pont de Vilomara no hi ha administració, però es venen números al receptor de loteria de l'estanc Ponsa. Com cada any, el 12.775, que per Nadal va donar els 10,3 milions al poble, l'havien portat de la Germandat de Sant Arcadi Màrtir d'Osuna Paula Ramos i José Aguilar, veïns del Pont. El número afortunat, doncs, va arribar de fora, "però molta gent ens diu que ara estem en ratxa, i ens vénen a comprar el dècim del Nen aquí", explica la propietària de l'estanc, Montse Cañellas. Es dóna el cas que ella mateixa compartia una de les butlletes afortunades amb la seva mare, i diu que això encara hi porta més gent.

En aquest estanc, enguany ja es va notar un increment de la venda de loteria per Nadal (abans que el Pont arreplegués part del segon premi), "però per Reis estem venent moltíssim, sobretot el nostre número", explica Cañellas. És el 26.826, que aquest estanc ven per Nadal i per Reis des de fa una quinzena d'anys, però la milionada de la setmana passada n'ha incrementat la demanda més que mai: "per Reis, normalment n'acabàvem venent entre 1.000 i 1.500 euros, i aquest any ja n'hem venut uns 2.000 una setmana abans del sorteig", i això que "quan més se'n compra" és a la recta final.