L'Ajuntament de Sallent ha previst una partida al voltant de 30.000 euros de cara a aquest 2016 per a un programa de rehabilitació d'habitatges que es puguin destinar a lloguer social.

De moment, s'estan acabant de redactar les bases que han de definir aquest programa, amb la previsió que es facin públiques aquest mateix mes de gener i ja es puguin anar rebent les primeres sol·licituds.

Per ara, doncs, es preveuen uns 30.000 euros, que es podrien veure incrementats més endavant, "quan tinguem romanent, i si la quantitat de peticions així ho requereix", segons ha explicat l'alcalde de Sallent, David Saldoni.

Aquesta convocatòria s'obrirà a propietaris que tinguin pisos buits a Sallent i es vulguin acollir al programa d'ajuts per a la seva rehabilitació. La idea és que l'Ajuntament contribueixi a la rehabilitació d'aquests immobles (en principi fins a cobrir el cent per cent del cost de l'obra), però amb la condició que el propietari en qüestió cedeixi temporalment aquest habitatge a l'Ajuntament de Sallent perquè el pugui destinar a lloguer social.

Finalment, la temporalitat de la cessió "es negociarà en cada cas", apunta Saldoni, i recorda que les condicions s'acabaran de concretar en les bases que es preveu fer públiques aquest mateix mes de gener.