Sant Mateu dóna un emotiu darrer adéu a l´històric alcalde Pere Ribera

Tots els parlaments van destacar la bonhomia del batlle i el seu singular sentit de l´humor

07.01.2016 | 08:37
Sant Mateu dóna un emotiu darrer adéu a l´històric alcalde Pere Ribera
Sant Mateu dóna un emotiu darrer adéu a l´històric alcalde Pere Ribera

Seria un tòpic dir que ahir va ser un dia trist per a Sant Mateu de Bages, però és que ho va ser. Va ser trist i va ser dolorós. I ho va ser perquè, malauradament, tocava acomiadar Pere Ribera i Guals, la persona que ha estat l´alcalde del municipi en els darrers 25 anys, que no són pocs.

La mort de Ribera, de 58 anys, va ser per a molts inesperada, i l´afligiment en la cerimònia es podia gairebé palpar. Però la pinya que es va formar entre familiars, amics, veïns i polítics de tots els colors va fer passar sense tanta aspresa el tràngol d´haver de dir-li adéu.

L´església de Valls de Torroella va quedar petita, com tota la colònia sencera. Es va haver d´habilitar el camp de futbol com a zona d´aparcament i es van engegar els altaveus exteriors del temple perquè el centenar de persones que van quedar-se fora també poguessin seguir la cerimònia.

A dins, tots els que van fer ús de la paraula, des del mossèn fins al representant d´Unió Democràtica –partit en què militava Ribera– de l´Ajuntament de Sant Mateu de Bages, com també la filla del finat, Montserrat Ribera, van coincidir a destacar la bonhomia de l´històric alcalde, el seu saber fer, la seva predisposició a estendre la mà, el seu amor i la seva valentia, així com la seva implicació en el món agrícola i polític, i també cultural: sentia passió per les sardanes i per les caramelles.

Especialment penetrant va ser el testimoni de la filla, encarregada de tancar els parlaments. Per sobre de tot, va destacar el sentit de l´humor del seu pare, recordant aquell tarannà que sempre era capaç «d´arrencar-te un somriure». Va demanar «ser forts» perquè, va dir, «és tal com ell ens voldria veure». I li va dir adéu, un a reveure que va fer arrencar els aplaudiments de tots els presents.

Envoltat de polítics

Van ser nombrosos els polítics que van acudir al funeral de Ribera, com ara alcaldes actuals com Valentí Junyent (Manresa), Ferran Estruch (Cardona), Eudald Vilaseca (Avinyó) i Gil Ariso (Sant Joan de Vilatorrada), entre d´altres. També alcaldes que, com Ribera, són o van ser històrics, com Cristòfol Gimeno (alcalde de Castellgalí), Francesc Martínez (Castellnou) o Ezequiel Martínez (exalcalde de Sant Joan). També hi van ser el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, i la seva expresidenta, Mercè Cardona. Tampoc no hi van faltar els exconsellers d´Unió Ramon Espadaler, candidat a les últimes eleccions al Parlament, i Josep Maria Pelegrí, de qui Ribera va ser assessor en el departament d´Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema