Mirella Cortès, exalcaldessa de Sallent, és oficialment la primera bagenca que obté el càrrec de senadora. Una responsabilitat, però, que atesa la situació política catalana i el més que incert futur de l'actual Parlament de Catalunya, podria ser efímera, de tan sols tres o quatre mesos, si és que la Cambra catalana es dissol i es convoquen noves eleccions.

El ple del Parlament va aprovar ahir els noms dels vuit senadors de designació autonòmica que representaran la Generalitat de Catalunya a la Cambra Alta, que es va aprovar amb 122 vots a favor i 9 abstencions.

Des del moment que, ahir, se´n va fer el nomenament, és el mateix Parlament qui lliura als escollits la credencial de senadors. Per tant, passi el que passi amb el Parlament, Mirella Cortès ja és oficialment la primera representant al Senat del Bages i de la regió central. En el cas que el Parlament constituït el 26 d´octubre passat es dissolgui i se celebrin unes noves eleccions, Cortès i la resta de senadors designats ahir mantindran aquest càrrec fins que la nova Cambra catalana sorgida dels nous comicis no aprovi una nova designació (és a dir, un acte com el d´ahir).

Si això fos així, en l´escenari més breu aquesta nova proclamació es produiria cap al maig, amb la qual cosa Cortès (si no tornava a ser una de les escollides) haurà estat senadora quatre mesos. Durant aquest temps, els designats percebran l´assignació fixada pel càrrec (tot i que pràcticament no l´exercirien), que és de 2.813,87 euros bruts al mes (la bàsica), més una indemnització neta per despeses, que per als de fora de Madrid és de 1.823 euros.