L'Ajuntament de Súria preveu destinar pràcticament un terç de la inversió del 2016 a millores a diversos equipaments esportius. Així ho ha previst en els pressupostos, que acaba d'aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC i AiS, que ascendeixen a un total de 6,5 milions d'euros (gairebé el 4 % més que els de l'any passat).

El capítol d'inversions puja a 657.000 euros, i prop de 200.000 es destinaran a l'àmbit dels equipaments esportius, especialment a reformes a les piscines municipals que podrien tenir continuïtat amb fases posteriors i amb noves inversions de cara al 2017, segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Valentí Sastre. De moment, es preveu una partida aproximada de 125.000 euros, amb què es preveu una remodelació de l'entrada de les piscines (per la plaça de Sant Joan), que es transformarà en un ampli espai amb un bar, i que també servirà d'entrada per al pavelló.

Per altra banda, es farà una redistribució interior dels vestidors del pavelló perquè serveixin també per als usuaris de les piscines, i els que ara hi ha a les piscines es trauran. I una darrera intervenció, també enguany, preveu arreglar els vasos d'aigua, i traslladar les bombes ara soterrades a una caseta a part per evitar que s'inundin com passa ara quan plou.

A banda de les piscines, el pressupost també inclou una partida d'uns 25.000 euros per a la construcció de vestidors per a les pistes de pàdel que s'han construït recentment al Parc del Casino, i uns 20.000 euros més per arreglar les graderies malmeses del camp de futbol.

Entre la resta d'inversions destaquen la compra d'un camió per a la brigada municipal, o bé la convocatòria per primer cop, d'uns pressupostos participatius.

Uns comptes sanejats

Les inversions incrementaran aquest any prop del 50 % respecte de les del 2015. I és que "en els pressupostos anteriors estàvem molt pendents d'eixugar deutes i complir amb el ministeri, i ara que estem força sanejats podem destinar més diners a inversió", apunta Sastre.

En aquests moments, l'endeutament de l'Ajuntament de Súria és de poc més del 30 %, "i quan vam entrar al govern en l'anterior mandat, superàvem el 70 %", assenyala el regidor.