L'alcalde de Cardona Ferran Estruch defensa quins són els principals reptes del municipi en el futur immediat i quines són les prioritats del govern municipal que encapçala.

El nou camp de futbol és el gran projecte del mandat?

El camp de futbol és un dels projectes, i ha estat un procés lent perquè per a nosaltres forma part d´un projecte molt més global que és el de Cardona Integral, que pretén convertir el nostre municipi en una referència per a la salut. I els cardonins han de tenir present que tindrem un camp de futbol nou gràcies que tenim al darrere aquest projecte molt més ampli. Perquè ara com ara fer un camp de futbol a Cardona hauria suposat un projecte molt complicat econòmicament. Tindrem un camp que ens permetrà la urbanització d´un entorn, l´ampliació d´una carretera, gràcies a una col·laboració público-privada, a un projecte científic potent i a la relació amb la fundació SHE i la col·laboració de la Diputació. Si no, no hauríem tingut aquest camp.

Per on passen els objectius principals de futur?

Dues prioritats. D´una banda, el foment de l´habitatge, en la línia tant de crear-ne de nou com de fomentar la rehabilitació. Ara estem cercant quines són les millors mesures dins les nostres possibilitats per incentivar un altre cop la rehabilitació d´habitatge al nucli històric, i l´altre és el desenvolupament del pla d´actuació de les colònies Arquers, que és un sòl municipal al qual hem de trobar una solució. I l´altre gran front és el de foment i creació d´empresa. Crec que les nostres apostes econòmiques han de passar pel turisme, la indústria d´innovació tecnològica, el sector agroalimentari i la indústria de la sal, que ha de seguir tenint un pes prou important.

El tancament del nucli antic, que ja venia de l´anterior govern, ha funcionat?

Sí. La pacificació dels nuclis antics és un tema molt complex, però penso que va ser una bona opció. Quan vam entrar al govern vam canviar i ampliar alguns horaris d´obertura. I ara el que hem fet és que la zona central, que és la plaça del Portalet, l´hem feta nova, perquè tenia problemes estructurals, i quan l´hem reobert ho hem fet amb zona blava gratuïta. Està funcionant molt bé, perquè la gent que va a comprar al centre sempre hi troba lloc i és molt utilitzat.