La parròquia de Sant Sadurní de Salelles està reforçant aquests dies les mesures de seguretat a l'interior del temple com a pas previ a la recuperació del retaule barroc del Roser, que ara s'exposa al Museu Comarcal de Manresa però que una sentència judicial obliga a retornar-lo a la seva capella original. Si bé el trasllat de la peça encara no té data, es preveu que es faci "aviat", segons ha avançat el rector de Salelles, Manuel López, i possiblement sigui abans del 29 de febrer, que és el límit que consta en el conveni signat fa uns mesos pels ajuntaments de Manresa i Sant Salvador de Guardiola, la parròquia de Sant Sadurní i l'Associació Pro Retaule.

L'escultura, del segle XVII, retornarà al seu emplaçament original, a la capella del Roser de la parròquia de Salelles, 80 anys després que la traslladessin a Manresa per evitar-ne la destrucció, durant la guerra civil. Ara, per mirar de protegir el màxim aquest espai, s'hi ha instal·lat una porta neobarroca reixada, similar a la que hi havia hagut fins a la guerra per separar l'estança on hi ha el retaule de la resta del temple. A més, s'ha tapiat amb totxanes l'accés que comunicava aquesta capella amb la rectoria de just al costat per evitar que hi hagi més d'una entrada.

Per ara, la porta reixada deixa una obertura a la part superior "on és molt difícil enfilar-se", diu el rector, però que igualment es preveu recobrir més endavant "amb una M de Maria feta de ferro forjat que doni seguretat i alhora funcioni com a element de decoració". Així mateix, quan es col·loqui el retaule, també s'instal·larà una alarma, amb detector per infrarojos, i que s'activarà cada vegada que l'església estigui tancada.

Per altra banda, també s'ha reforçat la porta d'entrada a l'església amb uns bernats per la part interior, i que s'afegeixen als quatre passadors i al pany principal que ja hi havia. A més, els propers dies hi ha previst de col·locar una segona porta, al cancell, d'estil neoclàssic com la que ja hi havia hagut fins a la guerra, i de la qual es conserva el vestiment.