El grup municipal d'Equerra Republicana a Navàs -que és a l'oposició a l'Ajuntament- considera que el consistori hauria de concertar un préstec per pagar parcialment una de les sentències que arrossega (del 2010), la que fa referència a l'ocupació per via de fet dels terrenys on hi ha l'edifici de primària de l'institut escola Sant Jordi.

Els republicans concreten que contractant aquest préstec a retornar en deu anys, "de manera que s'allargaria cinc anys el termini actual i així es podria rebaixar l'interès uns dos punts respecte al que ara s'està pagant". El grup municipal d'ERC argumenta que la ràtio de deute públic de l'Ajuntament de Navàs "actualment és del 36,1%, i amb la contractació del nou préstec no arribaria al 50%, molt per sota encara del 75% que permet la llei". Afegeix que la solució plantejada "dotaria el pressupost navassenc de fins a 70.000 euros més d'ingressos anuals els propers 3 anys i es podrien doblar la quantitats destinades als pressupostos participatius, per posar un exemple concret".

Aquesta és una de les propostes que Esquerra de Navàs ha plantejat al Pla de Viabilitat Econòmic Financer de l'equip de govern (CUP), que qualifiquen d'"extremadament auster i poc realista, ja que preveu unes inversions de només 355.634 euros i, d'aquests, 228.591 ja són per pagar la sentència dels terrenys de l'escola i 77.042 estan afectats per inversions anteriors, per la qual cosa només queden 50.000 euros per a inversions pròpiament de l'any 2016".