ERC Navàs proposa que es concerti un préstec per pagar la sentència del terreny de l´escola

25.01.2016 | 07:49

El grup municipal d'Equerra Republicana a Navàs -que és a l'oposició a l'Ajuntament- considera que el consistori hauria de concertar un préstec per pagar parcialment una de les sentències que arrossega (del 2010), la que fa referència a l'ocupació per via de fet dels terrenys on hi ha l'edifici de primària de l'institut escola Sant Jordi.
Els republicans concreten que contractant aquest préstec a retornar en deu anys, "de manera que s'allargaria cinc anys el termini actual i així es podria rebaixar l'interès uns dos punts respecte al que ara s'està pagant". El grup municipal d'ERC argumenta que la ràtio de deute públic de l'Ajuntament de Navàs "actualment és del 36,1%, i amb la contractació del nou préstec no arribaria al 50%, molt per sota encara del 75% que permet la llei". Afegeix que la solució plantejada "dotaria el pressupost navassenc de fins a 70.000 euros més d'ingressos anuals els propers 3 anys i es podrien doblar la quantitats destinades als pressupostos participatius, per posar un exemple concret".
Aquesta és una de les propostes que Esquerra de Navàs ha plantejat al Pla de Viabilitat Econòmic Financer de l'equip de govern (CUP), que qualifiquen d'"extremadament auster i poc realista, ja que preveu unes inversions de només 355.634 euros i, d'aquests, 228.591 ja són per pagar la sentència dels terrenys de l'escola i 77.042 estan afectats per inversions anteriors, per la qual cosa només queden 50.000 euros per a inversions pròpiament de l'any 2016".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema