Amb l'església parroquial plena, Súria va renovar ahir el seu vot de poble que va fer l'any 1885 en honor a Sant Sebastià perquè protegís els veïns contra el còlera.

Els actes centrals de la festa es van celebrar ahir, però el programa encara s'allargarà fins al proper 31 de gener. Després de la missa, la festa es va traslladar al centre de la vila amb la tradicional cercavila, que va fer el recorregut habitual fins a la plaça de Sant Joan amb els geganters i els grallers del Poble Vell, els geganters del Gorg de l'Olla, el Tro Gros, la xaranga de l'Escola Municipal de Música, la Cobla Súria, i el seguici d'autoritats. Després, la mateixa cobla va oferir una audició i un ball de sardanes a la plaça de Sant Joan, i més tard, hi havia prevista la representació de la comèdia El Nom amb el grup de teatre del Foment Cultural.

L'arrencada prèvia l'havia donat el pregó de dimarts a la tarda, a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, a la sala de plens, amb l'alcalde, Josep Maria Canudas, i la resta d'autoritats. Conesa va recordar el paper rellevant que la Diputació va jugar en suport de la vila durant l'epidèmia de còlera de 1885, i va dir que les relacions entre Súria i aquesta institució sempre s'han mantingut i que continuaran en el futur.