El Govern va obviar en els seus comunicats les exempcions a les bonificacions de la C-16

El desconeixement de l'existència d'aquestes limitacions ha aixecat nombroses crítiques entre els usuaris

25.01.2016 | 07:49

El desconcert que han generat entre els usuaris de l'autopista de Terrassa-Manresa les noves bonificacions que s'hi apliquen des del 4 de gener passat els dies feiners i hores punta es pot atribuir, en bona part, a la falta de concreció per part de la Generalitat sobre les limitacions que incorporen els descomptes. Apareixen en el decret del juliol passat en què s'aprovaven les noves tarifes, però el Govern mai no les va explicar públicament.

El desconeixement generalitzat de l'existència d'aquestes exempcions (fins que Regió7 les va fer públiques la setmana passada) ha aixecat molta polseguera entre els usuaris pel temor que se'ls faci pagar per un trajecte que consideraven que estava bonificat. I és que, si ens atenem a les exempcions del decret, i sobre les quals fins ahir havia informat tant Autema com el Govern, es pot dir que només hi ha bonificació si el trajecte comença i acaba al Bages i no hi ha continuïtat fora d'aquesta comarca, encara que sigui per carreteres sense peatge.

El control suposadament es fa mitjançant un sistema d'arcs situats a les entrades i sortides de l'autopista i a les carreteres que queden excloses del descompte. Però davant d'aquest desconcert, i a petició d'agents polítics del territori i el Consorci Viari de la Catalunya Central, la Generalitat ha volgut adreçar un missatge de tranquil·litat als usuaris de l'autopista després que ahir va assegurar que no té intenció d'aplicar les exempcions en qüestió.

L'embolic que s'ha generat per tot plegat neix en la desinformació que hi ha hagut per part de la Generalitat des de bon principi. I és que en les diverses comunicacions emeses pel departament de Territori i Sostenibilitat per informar de les bonificacions a l'autopista abans de la seva aplicació, es parlava de descomptes "per a moviments interns", amb referència a la comarca del Bages, però en cap cas s'especificaven les exempcions que hi havia en aquests descomptes.

Ni tan sols en la visita per presentar la proposta que va fer el desembre del 2014 al Bages l´aleshores conseller de Territori Sostenibilitat, Santi Vila, es va parlar d´aquestes exempcions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema