L'Ajuntament de Sallent està negociant un conveni amb ICL perquè l'empresa minera cedeixi el poblat ibèric del Cogulló al municipi. Les converses vénen motivades per la moció que la CUP, a l'oposició, va presentar en aquest sentit al ple del març passat, que va ser aprovada per unanimitat, amb els vots a favor també de l'equip de govern (CiU i PSC).

Rosa Argelaguet, primer tinent d'alcalde, ha detallat que l'Ajuntament ja ha proposat un conveni de cessió a l'empresa, que ara l'haurà de revisar "tenint en compte, sobretot, els riscos laborals, perquè a prop d'allà s'hi treballa". Argelaguet es va mostrar esperançada de poder arribar a un acord.

Per la seva banda, la CUP ha explicat que respectarà les negociacions, però ha avisat que "si no hi ha moviment aviat, en demanarem l'expropiació forçosa", tal com preveia la moció. I és que com ja va reconèixer el mateix alcalde, David Saldoni, aquest no és el primer cop que el consistori intenta lligar un conveni per la cessió del poblat.

Albert Junyent, regidor de la CUP, denuncia que ara s'està vivint una situació de "bloqueig" perquè, apunta, "mentre no hi hagi la cessió, ni l'Ajuntament ni cap institució pública no hi pot invertir ni un cèntim, ja que és privat". Saldoni, però, indica que l'Ajuntament (que hi destina una partida anual d'uns 10.000 euros per a manteniment) hi inverteix perquè és "patrimoni municipal".