El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha donat a conèixer aquest dilluns les dades de recollida de l'any 2015, que marquen una tendència a l'alça en la recollida selectiva d'envasos, paper i vidre, tot i que la recollida d'orgànica experimenta una lleugera disminució. L'any passat va créixer un 3,8% la recollida selectiva -els envasos van créixer un 4%, el vidre un 3,4% i el paper i cartró un 4,1%-. D'altra banda, la recollida d'orgànica es va mantenir estancada i va experimentar un lleuger retrocés de l'1,1%. En total, durant el 2015 el dipòsit va rebre 45.451 tones de residus i la recollida selectiva va suposar 17.928 tones. Cada habitant va generar 353 quilos de deixalles, una mica per sota que l'any anterior.

Els responsables del Consorci fan una valoració positiva de la reducció de residus que van a parar al dipòsit, ja que, segons apunten, els residus que arriben al dipòsit "finalitzen la seva vida útil, mentre que la recollida selectiva ens dóna l'oportunitat de valoritzar, reaprofitar o reciclar el residu per donar-li un nou ús i evitar el consum de matèries primeres".

Malgrat la bona tendència de les dades, fan una crida a la "correcta separació dels residus orgànics a la llar, ja que suposen un 40% de la bossa d'escombraries". La bona separació d'aquests elements, permet convertir-los en compost a la planta del Parc ambiental de Bufalvent i retornar-los a la terra en forma de compost, "un adob de gran qualitat", segons expliquen els responsables del Consorci del Bages.

El 2015, cada habitant dels municipis consorciats va generar 353 quilos de deixalles, una mica per sota que l'any anterior. D'aquests, 254 corresponen a rebuig (enfront dels 258 del 2014), i 99 a recollida selectiva (l'any anterior van sumar 97). Les dades també confirmen el bon comportament de les deixalleries, que han augmentat en gairebé un 12% els residus recollits l'any 2014.