Monistrol fa gran el seu passat medieval

La Festa dels Romeus fa un salt qualitatiu i aconsegueix convertir-se en una de les grans cites anuals del municipi

25.01.2016 | 10:09
Recreació de carrer en què es transporta una dona gran que interpreta que ha estat víctima de la pesta
Recreació de carrer en què es transporta una dona gran que interpreta que ha estat víctima de la pesta

"Benvinguts a Monistrol, un poble afectat per la pesta perquè és ple de pecadors". Era una de les frases que transportaven els visitants al segle XVI, quan la pesta va arribar al poble i els habitants es van encomanar a sant Sebastià, un dels moments històrics més importants per a l'imaginari dels vilatans i l'època que recrea la Festa dels Romeus. Una celebració que el cap de setmana ha arribat a la quarta edició amb un salt important. S'hi han introduït una millor sonorització i s'han perfeccionat les representacions de carrer, a part que se n'ha fet una difusió més important.

La implicació dels monistrolencs ha fet possible que aquest any hagi estat el de la consolidació de la Festa dels Romeus. En les teatralitzacions al carrer hi han participat 200 persones i ahir els carrers del municipi eren plens de gom a gom. "Dissabte el matí sol ser com un prova per al diumenge, però ja des del primer moment hi hagut molta gent al poble. Aquest any hem aconseguit consolidar la festa", explicava Jordi Pesarrodona, director de l'apartat artístic.

Les representacions que tenen lloc tot el cap de setmana expliquen com els habitants de Monistrol de Montserrat es va encomanar a sant Sebastià per impedir que la mortífera pesta arrasés la població. "Vam crear la celebració per complementar la Festes de Sant Sebastià i el ball de Bo-bo i recordar quines són les arrels històriques de les nostres tradicions", destacava l'alcalde, Joan Miguel.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema