L'empresa que està portant a terme les obres de reforma i ampliació del pont gòtic de Monistrol no preveu reobrir-lo fins a final de març o principi d'abril. Aquest és el termini que els responsables de l'obra han concretat aquest dimarts en el decurs d'una visita del cap de l'àrea d'Infraestructures Viàries de la Diputació, Jordi Fàbrega.

El pont, que connecta el nucli urbà de Monistrol de Montserrat i el sector situat a l´altra banda del riu, està tancat al trànsit rodat per les obres que s'hi estan fent des del 13 d'octubre de l'any passat.

Les obres que s'hi estan fent consisteixen a enderrocar els dos voladissos que hi havia a banda i banda del viaducte i que és per on ara passaven els vianants (per als quals s'ha habilitat un passadís central mentre s'executen les obres). Un dels motius principals del projecte és que aquests voladissos presentaven un greu estat de deteriorament, amb molt desgast i esquerdes, i que eren molt estrets (poc més de mig metre). Amb aquests treballs que hi ha en execució es renova tota la plataforma superior del pont i s'amplia, de manera que els dos carrils per al pas de vehicles seran de 3,30 metres d´amplada (fins ara no hi podien passar dos vehicles pesants alhora), i les voreres tindran 2 metres.