El pressupost del Consell Comarcal del Bages es veurà reduït aquest any el 8,5 % respecte del 2015, i es manté en la línia de contenció dels últims exercicis. Els nous comptes aprovats pel ple, que inclouen el Patronat del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, pugen enguany a més de 9,8 milions d'euros, i donaran prioritat a les despeses de caire social.

En bona part, la disminució del pressupost ve marcada pel deute que acumula la Generalitat envers el Consell Comarcal des de fa anys. A final del 2015, aquest deute era de 3,7 milions d'euros, corresponents a la suma dels exercicis compresos entre el 2011 i el 2015, la qual cosa obliga a contenir encara més la despesa del que ja estava previst.

Malgrat aquestes circumstàncies, la proposta de pressupost per a aquest any vol continuar prioritzant la despesa social, amb increments en les partides de benestar social, promoció econòmica i turisme, i també pel que fa als serveis públics bàsics, sobretot en matèria d'habitatge i serveis als ajuntaments. Per contra, es veurà reduïda la inversió en la millora de camins, entre altres coses perquè ja només en falten 3 de projectats per acabar, de manera que la xifra es redueix a 1,4 milions.

Quant al personal, es preveu un increment del 4,1 %, per la previsió del retorn de la paga extraordinària pendent i retinguda el 2012, i l'increment salarial de l'1 % per a tots els treballadors.

Relleu a Turisme

A partir d el'1 de febrer es produirà un relleu en la composició del consell comarcal. La fins ara consellera de Turisme i presidenta del Geoparc de la Catalunya Central deixa el càrrec per motius personals, i la rellevarà Josep Canals, regidor de Mura.