L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras (CDC), és la candidata de consens per rellevar l'actual President de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la presidència de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Lloveras opta al càrrec com a candidata única, que era una de les condicions que els alcaldes convergents i republicans (majoritàriament) que seuen en òrgans de gestió de l'associació municipalista i independentista volien preservar. El saló de plens de Cardona va ser el marc triat per a la reunió de relleu en el si de l'entitat. Una quarantena d'alcaldes de tot el país van assistir a la trobada conjunta de l'executiva i la directiva.

En la mateixa assemblea es va ratificar Pep Andreu (alcalde de Montblanc) com a president provisional fins a l'assemblea general del proper 15 d'abril. El relleu s'ha decidit que es farà en una població de l'entorn de la ciutat de Barcelona, però cal ultimar detalls i ahir encara no es va donar a conèixer.

L'entitat ha patit dos canvis en els darrers mesos: primer va deixar el càrrec el fundador, l'exalcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i aquest mes de gener ha dimitit el seu relleu, Carles Puigdemont, en ser investit president de la Generalitat. La reunió d'ahir no va ser fàcil i es va allargar més del que estava previst, però poc abans de dos quarts de tres, els alcaldes van arrencar a aplaudir, aprovant definitivament la proposta de la convergent Lloveras. Era com una fumata blanca vaticana. "Després del debat que hem mantingut avui, només hi ha una candidatura a la presidència de l'AMI", i aquest era el desig dels responsables de l'entitat. "La Neus Lloveras té el suport de tots els sectors i tots els membres de la directiva", assegurava Pep Andreu.