Les obres de reparació i eixamplament que s'estan fent al pont gòtic sobre el Llobregat a Monistrol de Montserrat, el mantindran tancat al trànsit com a mínim durant dos mesos més. Així ho va constatar ahir el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, en una visita sobre el terreny acompanyat d'altres membres de la Diputació i l'alcalde de Monistrol, Joan Miguel. Va assegurar que les obres van a bon ritme però no es compta poder reobrir el pas a la circulació rodada "fins a final de març o començament d'abril".

El pont connecta el veïnat que viu al marge esquerre del riu amb el nucli urbà de Monistrol, però des que van començar les obres a mitjan octubre només es pot travessar a peu, mentre que els vehicles han d'utilitzar com a alternativa la BP-1121 fins a Castellbell i allà connectar amb la C-55. L'alcalde, Joan Miguel, no va amagar que tot plegat "comporta una certa dificultat, especialment per als veïns de l'altra banda [el marge esquerre], on viu un 40 % de la població, i que ara han de fer un gir d'uns 7 quilòmetres per creuar el riu amb cotxe". Tanmateix, es va mostrar "tranquil, perquè el termini de les obres es podrà complir, i quan s'acabin serà un avantatge per a tothom".

En aquest sentit, Fàbrega va recordar que, en realitat, els terminis s'hauran reduït "perquè inicialment l'obra estava prevista de fer en 11 o 12 mesos, i al final serem capaços de fer-la en 7 o 8", una possibilitat que Regió7 ja va avançar el setembre. Va admetre que una reobertura abans de l'abril "sincerament no creiem que sigui possible", ni que fos amb pas alternatiu i a l'espera dels darrers acabats de l'obra, tenint en compte que l'última cosa que precisament hi ha prevista de fer és posar l'asfalt. En aquest sentit, "a l'abril estarà tot acabat" perquè el pont es reobrirà de forma simultània per a vehicles i vianants, per bé que a peu s'hi ha pogut continuar circulant (des que s'hi fan obres, per un pas habilitat pel mig).