El Carnaval de Cardona, que se celebrarà del 4 al 7 de febrer, tornarà a tenir enguany la figura del Carnestoltes i el sermó de Carnaval. Són dues de les novetats introduïdes a propòsit de la nova comissió que s'ha creat aquest any per organitzar la festa i fer-la més participativa.

La figura del Carnestoltes i el seu seguici es deixarà veure en els actes de dissabte a la tarda. En concret, el Carnestoltes presidirà la baixada d'andròmines, acompanyat del Mo, el Monjo i el Saladrigues, i la xaranga Armadillos Band. El mateix Carnestoltes serà l'encarregat d'aportar la ironia i la sàtira a la festa amb el pronunciament del sermó de Carnaval, un cop finalitzat el sopar popular del pavelló.

Altres novetats de l'edició d'enguany són la supressió dels actes de Dimecres de Cendra i el canvi d'horari dels actes del Carnaval infantil de diumenge: en comptes de fer-se a la tarda al pavelló, es faran al migdia a la plaça de la Fira, amb una xocolatada, una cercavila de disfresses i un contacontes. La resta d'actes es manté igual.