La Fundació Alícia i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) acaben de publicar dues noves guies de la col·lecció ‘Menjar durant el tractament del càncer’, projecte social que impulsa la Fundació Catalunya-La Pedrera.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l’alimentació durant el tractament de la malaltia, amb recomanacions específiques per a sis tipus de localitzacions de tumor diferents. La publicació dels nous treballs coincideix amb la commemoració, el pròxim 4 de febrer, del Dia Mundial Contra el Càncer.

Aquest migdia s’han presentat a La Pedrera les darreres guies que han elaborat conjuntament els professionals en salut i nutrició de la Fundació Alícia amb especialistes, personal sanitari i pacients de l’Institut Català d’Oncologia (ICO). L’acte ha comptat amb la presència del Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín.

Es tracta de dues noves publicacions que faciliten informació rigorosa, pràctica i entenedora sobre les pautes d’alimentació i nutrició que cal seguir durant el tractament del càncer de mama, d’una banda, i l’anàlisi des d’un punt de vista científic de les creences i mites populars que relacionen el càncer amb l’alimentació.