Sant Salvador vol traslladar el centre de dia del Calvet a una escola que té buida

La llar d'infants es va acabar el 2012, moment en què el creixement del poble es va començar a estancar

30.01.2016 | 07:40
Un dels tallers que es desenvolupen al centre de la Masia del Calvet
Un dels tallers que es desenvolupen al centre de la Masia del Calvet

L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola estudia traslladar el centre de dia de La Masia del Calvet a la nova llar d'infants del municipi, que està buida des que es va acabar de construir, el 2012.

Amb el moviment, l'equip de govern de CiU pretén millorar les prestacions que reben els 25 usuaris del centre de dia, així com donar ús a les instal·lacions educatives. Alhora, l'alliberament de l'espai del centre de dia permetria a l'Associació de Veïns del Calvet, l'altra entitat usuària de l'edifici, desenvolupar-hi nous projectes culturals i socials i millorar les condicions dels que ja hi fan.

Frenada del creixement
L'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, ha explicat que la nova llar d'infants es va projectar en un moment de "plena expansió; teníem problemes per encabir tots els nens i fins i tot vam haver d'instal·lar una cargolera".
Per això, relata, "quan van sortir ajudes de la Diputació ens hi vam acollir per poder realitzar l'ampliació", que consta d'un edifici annex a la llar d'infants antiga amb capacitat per a tres aules.

Però l'escenari va canviar radicalment quan l'obra es va acabar. Era el 2012 i el creixement s'havia començat a estancar. El nou edifici, que actualment només acull activitats de lleure els caps de setmana, està buit des d'aleshores. Miralda ha detallat que la proposta de traslladar-hi el centre de dia surt de l'estudi demogràfic que l'Ajuntament ha fet per elaborar el Pla d'Equipaments, un treball que indica que "en els propers 15 anys no arribarem a fer servir dues de les tres aules noves; per això volem que tinguin un nou ús".

Ajudes socials
L'alcalde va exposar la proposta als altres grups durant el darrer ple ordinari, una sessió que també va servir per donar compte de la xifra de 63.000 euros que l'Ajuntament va destinar el 2015 a ajuts socials extraordinaris. Segons la informació que ha facilitat el consistori, aquestes ajudes es van destinar a un total de 343 persones. A aquesta xifra "cal sumar les ajudes ordinàries dels llibres de text, altres bonificacions de caràcter social regulades per normativa i les ajudes dels bancs d'aliments".

L'Ajuntament està ultimant la Memòria de Serveis Socials que recollirà detalladament les aportacions concedides l'any passat, però amb les dades globals de què disposa ja ha inclòs en el pressupost del 2016 una dotació de 70.000 euros per "garantir la demanda".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema