L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola estudia traslladar el centre de dia de La Masia del Calvet a la nova llar d'infants del municipi, que està buida des que es va acabar de construir, el 2012.

Amb el moviment, l'equip de govern de CiU pretén millorar les prestacions que reben els 25 usuaris del centre de dia, així com donar ús a les instal·lacions educatives. Alhora, l'alliberament de l'espai del centre de dia permetria a l'Associació de Veïns del Calvet, l'altra entitat usuària de l'edifici, desenvolupar-hi nous projectes culturals i socials i millorar les condicions dels que ja hi fan.

Frenada del creixement

L'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, ha explicat que la nova llar d'infants es va projectar en un moment de "plena expansió; teníem problemes per encabir tots els nens i fins i tot vam haver d'instal·lar una cargolera".

Per això, relata, "quan van sortir ajudes de la Diputació ens hi vam acollir per poder realitzar l'ampliació", que consta d'un edifici annex a la llar d'infants antiga amb capacitat per a tres aules.

Però l'escenari va canviar radicalment quan l'obra es va acabar. Era el 2012 i el creixement s'havia començat a estancar. El nou edifici, que actualment només acull activitats de lleure els caps de setmana, està buit des d'aleshores. Miralda ha detallat que la proposta de traslladar-hi el centre de dia surt de l'estudi demogràfic que l'Ajuntament ha fet per elaborar el Pla d'Equipaments, un treball que indica que "en els propers 15 anys no arribarem a fer servir dues de les tres aules noves; per això volem que tinguin un nou ús".

Ajudes socials

L'alcalde va exposar la proposta als altres grups durant el darrer ple ordinari, una sessió que també va servir per donar compte de la xifra de 63.000 euros que l'Ajuntament va destinar el 2015 a ajuts socials extraordinaris. Segons la informació que ha facilitat el consistori, aquestes ajudes es van destinar a un total de 343 persones. A aquesta xifra "cal sumar les ajudes ordinàries dels llibres de text, altres bonificacions de caràcter social regulades per normativa i les ajudes dels bancs d'aliments".

L'Ajuntament està ultimant la Memòria de Serveis Socials que recollirà detalladament les aportacions concedides l'any passat, però amb les dades globals de què disposa ja ha inclòs en el pressupost del 2016 una dotació de 70.000 euros per "garantir la demanda".