Endesa ha posat en servei aquesta mateixa setmana una nova línia de mitjana tensió a 25 kV entre els municipis de Callús i Súria, al Bages. Aquesta línia permetrà interconnectar dues línies existents a les subestacions de Sallent i del Congost, amb la qual cosa millorarà el servei a un total de sis municipis de la comarca: Castellnou de Bages, Manresa, Sallent, Santpedor, Callús i Súria, on s´han efectuat els treballs.

L´actuació, que s´ha executat en els darrers tres mesos, ha consistit a estendre prop de dos quilòmetres i mig de cablejat nou i col·locar un total de 14 torres metàl·liques que incorporen, segons l'empresa, les últimes tecnologies del mercat, com són els aïlladors polimèrics. Aquests elements, fabricats a partir d´un compost a base de fibra de vidre i silicona, substitueixen els que s´utilitzaven anteriorment de vidre i, segons Endesa, aporten avantatges significatius.

En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps. Així mateix, la Companyia ha instal·lat un nou seccionador aeri que facilitarà les maniobres d´unió de les línies que s´han interconnectat.