Artés aprova un pressupost a l´alça respecte al del 2015, però més reduït en inversió

Es preveu una partida per fer un estudi per analitzar la viabilitat d'una municipalització del servei d'enterraments i la construcció d'un tanatori

31.01.2016 | 08:00

L'equip de govern d'Artés, format per ERC i la CUP, ha donat llum verd al seu primer pressupost del mandat, de prop de 5 milions d'euros. La proposta suposa un augment del 3,21% respecte el de l'exercici anterior, però, per contra, presenta una reducció de gairebé el 25% en el capítol d'inversions.

Majoritàriament, segons va detallar el regidor d'Hisenda, Israel Falcó, en aquest exercici serviran per fer "les expropiacions necessàries per avançar en l'endreça urbanística del municipi, pendents d'executar des del 1987", la construcció de dues pistes de pàdel (idea sorgida d'un procés participatiu), la compra d'un camió per a la brigada municipal, la consolidació del torrent, obres a l'escola Doctor Ferrer i a l'escola bressol, l'acabament definitiu de la primera fase de la connectivitat del nucli antic, la remodelació de la zona verda de la piscina i la substitució de la caldera de l'Ajuntament.

Una de les partides que s'incrementa és la que fa referència a estudis i treballs tècnics per, segons ha explicat Falcó, elaborar un seguit d'estudis sobre possibles inversions futures. El regidor d'Hisenda ha concretat que "durant aquest any podrem quantificar, prioritzar i temporalitzar les inversions que es faran durant la legislatura". Un dels aspectes més destacats és que es preveu analitzar la viabilitat de la municipalització del servei d'enterraments i la construcció d'un tanatori municipal.

Actualment, a Artés hi ha un tanatori propietat de Fontal-Mémora, que a mitjan any passat la funerària va tancar provisionalment després d'haver rebut una resolució de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACC), dependent de la Generalitat, que l'obligava a cedir les instal·lacions a altres empreses del sector (vegeu Regió7 del 23 de juliol). Actualment, ja torna a estar en servei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Imatge d'una de les bicicletes
Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat tova, l'eficiència i l'estalvi energètic, i contribuir a...

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

Els republicans acusen el govern local de crear un impost a l'ombra apujant una recaptació que ja...

L´ovni de Montserrat que venia de França

L´ovni de Montserrat que venia de França

Consulta l'expedient sencer d'un dels casos que més llegendes urbanes ha generat i que acaba de...

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

L'Ajuntament encara no ha definit quina utilitat es donarà al solar que quedarà buit

Enllaços recomanats: Premis cinema