Els equips d'atenció primària de Súria i de Navarcles-Sant Fruitós-Santpedor de l'ICS a la Catalunya Central han fet un estudi entre gairebé 200 alumnes de primer d'ESO de sis poblacions bagenques per valorar el nivell d'incidència del tabaquisme passiu entre aquesta col·lectiu. Els resultats mostren que el 57% dels alumnes, d'entre onze i catorze anys, pateixen tabaquisme passiu a casa.

El 92% dels joves es manifesten conscients de les afectacions que els pot suposar el fum aspirat, i el 48% pertanyen a famílies en què algun dels pares és fumador. Del 57% que són víctimes de tabaquisme passiu, el 49% pateixen aquest tipus de tabaquisme a la mateixa habitació i el 36%, al cotxe. En el 84% dels casos, la causa del tabaquisme passiu són els pares.

Les dades -que es van presentar a la Jornada de Prevención y Control del Tabaquismo del Comité Nacional para la Prevención del Tabaquismo i a la del Pla de Salut de Catalunya-, s'han obtingut a través d'una enquesta anònima a joves de Navarcles, Talamanca, Mura, Súria, Callús i Palà.