L'Ajuntament de Santpedor reprendrà la rehabilitació de l'ermita de Sant Francesc de reforç de l'estructura i la coberta. Les tasques de consolidació i apuntalament estructural de l'església posaran el punt final al projecte que es va iniciar l'abril del 2015. L'Ajuntament inclourà una darrera actuació de millora i adequació de l'entorn de l'ermita perquè es pugui utilitzar com un parc. Els treballs, valorats en 75.000 euros, corresponen a la darrera fase de la intervenció i es van haver d'aturar el juliol passat, després de la descoberta de restes pictòriques d'època gòtica tardana (segles XV-XVI).

Fins a l'aturada s'havia portat a terme la substitució de la coberta d'encavallada de fusta per una nova amb bigues de ferro i formigó i la neteja i rehabilitació de l'exterior de la façana. Les tasques de condicionament interior del temple quan els operaris van posar al descobert una sèrie de motius decoratius que havien quedat amagats sota una capa de pintura blanca, a l'alçada de la volta del presbiteri.

Després de la inspecció dels especialistes, l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural va determinar que les restes corresponien a una decoració de la volta de creuer fingint motius ornamentals i decoratius d'època gòtica tardana. Concretament, l'informe parla de restes de pintura al tremp, erosionades per les humitats i les sals, que encara conserven força bé la policromia als nervis i a la clau de volta. Per tal de poder descobrir la totalitat del repertori pictòric i realitzar una valoració de l'estat de conservació de les restes, Patrimoni considera que cal finalitzar primer les tasques de consolidació estructural pendents que en garantiran la seguretat. L'objectiu dels treballs que ara es reprendran és donar l'estabilitat estructural necessària per poder obrir l'edifici al públic, que actualment no hi tenia accés a causa del seu estat de deteriorament estructural.